Sing OS

"Single task Operating System"

Screenshot: illu
 
 

SingOS er ment til at skulle udføre en opgave af gangen.

Dette er med henblik på det "overhead" der er ved udregning af hukommelseadresser og "contax switching", som man bruger i moderne computere. Ved altid at kunne garantere hvor i hukommelsen ens program og data er, kan man på den måde spare den tid man bruger på disse operationer.

Det er et eksperimentelt projekt, der er til for at undersøge hvad vi rent faktisk kan få ud af computeren, når vi snakker direkte til hardwaren og strukturer vores hukommelse lineært.

Projektet består af en bootloader og systemet selv, hvor bootloaderen, bliver loaded når BIOS starter, og læser systemet ind fra disken og starter det. Begge dele er programmeret i assembly og kan skrives til et USB, og bruges på alle computeren der starter med BIOS.

Vi er stadig på et meget tidlig stadie, og har fået bootprocessen til at fungere, hvortil at vi har implementeret nogle debug funktioner, i form af hukommelse "dumps".

En simpelt tekst editor, er under udarbejdelse, hvortil der også er tanker om en ny måde at strukturere et filsystem på.

Vi har mange idéer og tanker omkring projektet, og er stadig i gang med at beskrive det mere nøjagtigt.
Jeg har blandet andet tanker om en ny måde at strukturerer hukommelseslayoutet på, på hardware basis, og hvordan man måske vil kunne opbygge en måde at tjekke passwords på hardware niveau, sådan at ens ukrypteret password aldrig vil kunne være andre steder, end i hardware beskyttet hukommelse.

Projektet er lavet i samarbejde med to medstuderende: Patrick Jakobsen (pajak16@student.sdu.dk) og Jakob Kjær-Kammersgaard (jakkj16@student.sdu.dk).
Projektet inkludere også et filsystem der går under navnet TagFS, dette er lavet i samarbejde med Mathias Strange (maha516@student.sdu.dk) og Jakob Kjær-Kammersgaard (jakkj16@student.sdu.dk).
Projektet har også været beskrevet som et innovationsprojekt, dette er sket i samarbejde med Mads Grau Kristensen (mkris16@student.sdu.dk), Mathias Strange (maha516@student.sdu.dk) og Jakob Kjær-Kammersgaard (jakkj16@student.sdu.dk).